Fond KS Kolbenschmidt CZ

Se společností KS Kolbenschmidt Czech Republic, a.s. spolupracujeme již od roku 1994. Není tedy s podivem, že to byla právě tato firma, která si u nás v roce 2003 jako vůbec první založila svůj dobročinný fond.

E-bulletin slouží stávajícím a potenciálním dárcům i dalším příznivcům nadace jako jeden ze zdrojů informací o aktuálních nadačních činnostech a projektech. Bulletin vychází vždy čtvrtletně (vždy ke konci kvartálu) a je zasílán v elektronické podobě na emailovou adresu.
Pokud si přejete zasílat pravidelně e-bulletin na vaši emailovou adresu kontaktujte manažerku pro vztah s dárci: Kateřina Valešová, email: katka(a)komunitninadace.cz

Aktuální číslo e-bulletinu zde (ke stažení ve formátu pdf.)

E-bulletin 2/2016
jaký byl letošní V. dobročinný golfový turnaj;
návrh na nové schodiště k šikmé věži je hotový;
rozdělovali jsme přes půl milionu korun na stipendia v rámci Stipendijního fondu Renesance a Fondu ARMEX;
podporu získali i mladí lidé na Litoměřicku díky Fondu HENNLICH;
první ročník soutěže Technowizz, která měla za úkol podpořit technicky nadané studenty, vyhráli studenti Střední školy AGC v Teplicích;
společnosti CENTROPOL ENERGY a.s. a Air Products spol. s r.o. získaly prestižní ocenění za své dobročinné aktivity a jejich prezentaci. Gratulujeme!

Předchozí čísla e-bulletinu zde (ke stažení ve formátu pdf.)

E-bulletin 1/2016
jaké změny se udály v nejvyšších orgánech nadace;
informace o vývoji dárcovství v ČR;
pustili jsme se do projektu zpřístupnění šikmé věže kostela, co je již hotové a co nás ještě čeká;
zájem o podporu z Fondu LOGIT pro Podbořansko stále roste;
kalendář benefičních akcí v letošním roce - V. dobročinný golfový turnaj, benefiční večeře s Jiřím Bartoškou a ústecký půlmaraton;
díky našim dárcům se podařilo rozdělit přes půl milionu korun na projekty, které přispívají k budování kvalitních mezilidských vztahů;
na stipendia studentům, kteří chtějí vycestovat do zahraničí uvolnil Stipendijní fond Renesance rekordních 400 000 Kč.

E-bulletin 2/2015
společnost Alza.cz ve spolupráci s Fondem Miroslava Dušánka podpořila zrakově postižené studenty z Ústecka;
první benefiční večeři v ČR uspořádala před deseti lety naše nadace;
místní firmy rozdělovaly skrze své dobročinné fondy desetitisíce korun;
jaké bylo natáčení nového dokumentu pro Českou televizi.

E-bulletin 1/2015
uskutečnilo se první setkání nové platformy s názvem Grant-makers Forum, jak se můžete zapojit;
Stipendijní fond Renesance vyšle na prestižní univerzity dalších 10 studentů;
založili jsme nový dobročinný fond, proč se k tomuto kroku vedení společnosti LOGIT rozhodlo;
"Odpověď je ano, udělal jsem to z nostalgie," přiznal Klaus Horstmann-Czech, sochař, který daroval Muzeu města Ústí nad Labem umělecká díla v hodnotě přes 3,5 mil. korun;
hledali jsme a našli, mladé lídry, kterým není lhostejný svět okolo;
již po jedenácté společnost HENNLICH podpořila aktivity mladých na Litoměřicku.

E-bulletin 3/2014
nové posily ve správní a dozorčí radě, kdo to je a jaké má plány a vize;
další díl seriálu na téma "Dobročinnost v období první republiky" tentokrát představujeme Eduarda Jakoba Weinmanna;
ohlédnutí za benefiční večeří, jak se společnost bavila a co se podávalo dobrého;
Ondřej Soukup získal na konci roku 2011 téměř 80 000 korun jako příspěvek na studium na střední škole ve Velké Británii. Po jejím ukončení získal díky svým studijním výsledkům možnost pokračovat ve studiu hudby na Univerzitě v Edinburghu, která je podle listu Guardian nejlepší v celé Velké Británii. Jaké jsou jeho první dojmy?
první komunitní nadace na světě slaví 100 let, kdo stál za jejím vznikem?

E-bulletin 2/14
výroční zpráva 2013, kompletní přehled informací o tom, jak jsme si stáli v roce 2013;
další díl seriálu na téma "Dobročinnost v období první republiky" tentokrát představujeme Ignaze Petscheka;
kolik prostředků a na jaké projekty šlo z různých fondů na to, aby se nám v ústeckém regionu žilo lépe;
ohlédnutí za dalším ročníkem dobročinného golfového turnaje.

E-bulletin 1/14

nadace v číslech roku 2013, kolik prostředků jsme získali a kolik rozdělili;
na co se můžete těšit v roce 2014. Kromě tradičních akcí, pro vás máme novinku, čaje o páté s potomky významných ústeckých mecenášů;
pro letošní rok jsme pro vás připravili nový seriál na téma "Dobročinnost v období první republiky";
na základě analýzy dat o kriminalitě, o počtu nezaměstnaných a o počtu vyplacených sociálních dávek závislých na výši příjmu, zveřejněné na počátku roku 2012 Ministerstvem vnitra ČR, byly mimo jiné i okresy Děčín, Teplice a Ústí nad Labem vyhodnoceny jako v budoucnu riziková území. Jak se tento trend snažíme změnit.

E-bulletin 3/13
nová posila v nadaci na pozici asistentka fundraisingu;
benefiční večeře vynesly téměř 900 000 Kč.
Kdo byli naši hosté;
náš dárce získal prestižní cenu novinářů za své dobročinné aktivity.
Nechte se inspirovat jeho příběhem, který je součástí mezinárodní publikace o dárcovství.

E-bulletin 2/13

manažeři pomohli osázet místa v národním parku. Vysázeli za jeden den 1 000 sazenic;
jaký byl II. dobročinný golfový turnaj a jak byl využit jeho výtěžek;
rozdělili jsme za prvních sedm měsíců přes jeden milion korun, z jakých fondů byly prostředky uvolněny a komu pomohly;
oslavili jsme společně s vámi 20 let nadace. Kdo získal ocenění?
připravujeme benefiční večeři s paní architektkou Evou Jiřičnou.

E-bulletin 1/13
odstartovali jsme zcela nový grantový program „Lidé a místo - posilování vztahu k místu" s nečekaně pozitivní odezvou;
slavíme 20 let od založení… jak to tedy bylo?;
známe odpověď na otázku, kde je třeba pomáhat a kam je třeba směřovat finanční prostředky, aby náš region vzkvétal a dobře se nám všem tady žilo. Seznamte se s oblastmi podpory nového grantového rámce, podle kterého se od roku 2013 řídí udělování nadačních příspěvků neziskovým organizacím či jednotlivcům.