Stipendijní fond Renesance

Stipendijní fond Renesance je určen nadaným mladým lidem s aktivním vztahem k městu Ústí nad Labem a jeho okolí. Byl vytvořen s cílem umožnit vycestovat a nabrat zkušenosti pobytem v zahraničí, získat jazykové vybavení a získat snazší přístup ke vzdělání.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Soutěž Technowizz startuje!

Dobročinný Fond AGC Automotive Czech ve spolupráci s naší nadací vyhlašují 2. ročník soutěže s názvem „Technowizz“. Cílem soutěže je přispět k rozvoji středních a vyšších odborných škol zaměřených na technické obory v regionu a motivovat jejich studenty k zdokonalování svých znalostí a praktických dovedností a umožnit jim tak následně snáze dosáhnout perspektivního pracovního uplatnění ve vystudovaných oborech. Přihlásit se do soutěže mohou jak jednotlivci tak týmy škol, které mají své sídlo v Ústeckém, Libereckém či Karlovarském kraji a to do 31. října 2017. Stačí vyplnit přihlášku, kterou najdete zde.

Zakladatelem dobročinného Fondu AGC Automotive Czech je společnost AGC Automotive Czech z Chudeřic u Bíliny, která je největším závodem na výrobu autoskel v Evropě.