Fond AGC Automotive Czech

Společnost AGC Automotive Czech z Chudeřic u Bíliny se rozhodla podporovat rozvoj technického vzdělávání v Ústeckém regionu. Firma v letošním roce založila vlastní fond, z něhož budou směřovat peníze na podporu a rozvoj technických středních škol a dalších institucí a organizací zaměřených na technické vzdělávání mladých lidí.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Fond ARMEX letos rozdělí 100.000 Kč na vzdělání znevýhodněných dětí a mládeže

Dárcovský fond ARMEX, který v roce 2015 založila děčínská společnost ARMEX ENERGY, letos podpoří 100.000 korunami vzdělání mladých znevýhodněných lidí. O příspěvek na speciální učební pomůcky, stipendium či školné mohou žádat mladí lidé ve věku 6 až 25 let, kterým sociální podmínky neumožňují dosáhnout na požadované vzdělání. Možnost podávat žádosti mají zájemci do pondělí 15. května 2017. Na severu Čech mohou o podporu žádat mladí z okresů Chomutov, Most, Teplice, Ústí nad Labem, Litoměřice a Děčín.

Podrobnější informace k aktuální výzvě najdete zde.