Fond Šikmá věž

Zpřístupnit šikmou věž kostela Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem a umožnit tak návštěvu této unikátní stavby není věc nová. Po dlouhá léta se však nedařilo překonat nejrůznější úskalí. Nicméně v roce 2015 se podařilo vytvořit vyvážené partnerství veřejného, neziskového a soukromého sektoru, které dává příslib úspěšnému dokončení celého projektu.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Fond HENNLICH letos podpoří mladé na Litoměřicku částkou 100.000 korun

Mladí lidé z Litoměřicka mají opět šanci požádat o finanční podporu na své neziskové projekty. Litoměřická strojírenská firma HENNLICH letos do svého dárcovského fondu věnuje 100.000 korun. Zástupci firmy HENNLICH a Ústecké komunitní nadace dnes vyhlásili 13. grantové kolo programu "Litoměřice – live city jsi ty". Mladí lidé od 15 do 25 let mohou posílat žádosti o nadační příspěvek až do výše 5.000 korun na projekt do pondělí 27. března 2017.

Více informací najdete zde.