Fond RYKO

V roce 2016 se děčínská společnost RYKO a.s. rozhodla založit svůj dobročinný fond, jehož posláním je trvale podporovat nejrůznější veřejně prospěšné aktivity na Ústecku, které jsou v souladu s dárcovskou strategií firmy RYKO a.s.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

HENNLICH rozdělí 99.000 korun mezi 20 neziskových projektů

Dárcovský fond HENNLICH v letošním roce podpoří 20 neziskových projektů mladých lidí z Litoměřic částkou 99.000 korun. Jde především o kulturní, sociální a sportovní projekty. Dnes si zástupci realizátorů projektů v sídle firmy HENNLICH převzali finanční podporu. Dárcovský fond HENNLICH, který spravuje naše nadace, za 13 let svého působení tak již podpořil 201 projektů částkou přes 900.000 korun.

„Dárcovský fond HENNLICH je důležitou součástí naší společenské odpovědnosti. Jsme firmou, která již 25 let úspěšně podniká v Litoměřicích. Chceme se proto o náš úspěch podělit a zároveň přispět k rozvoji místa, ve kterém sídlíme. Je pro nás důležité podpořit mladé lidi v jejich aktivitách oživujících Litoměřice. Náš dárcovský fond se stal s více než 200 podpořenými projekty nedílnou součástí života našeho města. Jako místní patriot jsem za to nesmírně rád,“ řekl Pavel Šumera, jednatel společnosti HENNLICH.

Seznam podpořených projektů najdete zde.