Fond RYKO

V roce 2016 se děčínská společnost RYKO a.s. rozhodla založit svůj dobročinný fond, jehož posláním je trvale podporovat nejrůznější veřejně prospěšné aktivity na Ústecku, které jsou v souladu s dárcovskou strategií firmy RYKO a.s.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Fond Miroslava Dušánka pomáhá zrakově postižené mládeži

Děti a jejich rodiče mají opět možnost se ucházet o finanční prostředky z Fondu Miroslava Dušánka na podporu zrakově postižené mládeže z Ústeckého kraje. Uzávěrka pro podání žádosti je stanovena na pondělí 10. dubna 2017. Mezi úspěšné žadatele bude rozděleno minimálně 50 000 Kč, které věnovala do fondu ústecká společnost Izolace Beran s.r.o.

Posláním fondu, který byl založen v roce 2008, je napomáhat ke zlepšování životní situace mladých lidí se zrakovým postižením a uctít tak památku Miroslava Dušánka, slabozrakého spoluobčana, jehož životní příběh naplněný příkladnou pomocí druhým a uměním vyrovnávat se s překážkami se stal inspirací ke vzniku tohoto fondu.

Více informací naleznete zde.