Fond CENTROPOL - Energie pomáhá

Fond CENTROPOL - Energie pomáhá založila v roce 2011 ústecká společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. První čtyři roky věnoval fond prostředky zejména na budování vztahu k ústeckému regionu. Od roku 2015 fond podporuje projekty se zaměřením na posílení rodinných vazeb a mezigeneračního soužití.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

LOGIT rozděloval finanční prostředky ve výši přes 100 000 korun

Již po čtvrté rozděloval finanční prostředky neformálním iniciativám a neziskovým organizacím na Podbořansku Fond LOGIT. Velká část prostředků oproti minulým ročníkům poputuje do zkrášlování veřejných prostranství. Nadšenci z Nepomyšle se chystají vybudovat vyhlídkový altán, Okrašlovací spolek Budíček bude umisťovat lavičky do krajny a obnovy se dočká i památník sedmi obětem povodní. Dokončovací práce proběhnou také v kostele sv. Jiljí a na nové herní prvky se mohou těšit děti z I. ZŠ Podbořany. Mezi úspěšnými žadateli jsou také Základní a mateřská škola Petrohrad a Základní škola Kryry. Hodnotící komise vybírala z 15 přijatých žádostí od místních neziskových organizací. Mezi sedm nejlepších společnost rozdělila částku 108 000 korun.

Seznam podpořených projektů najdete zde.