Fond KS Kolbenschmidt CZ

Se společností KS Kolbenschmidt Czech Republic, a.s. spolupracujeme již od roku 1994. Není tedy s podivem, že to byla právě tato firma, která si u nás v roce 2003 jako vůbec první založila svůj dobročinný fond.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

LOGIT rozděloval finanční prostředky ve výši přes 100 000 korun

Jako každé pololetí, i nyní dobročinný Fond LOGIT rozděloval finanční prostředky neziskovým organizacím na Podbořansku. Podporu získaly mateřské školy z Blatna, Petrohradu a Kryr, které se chystají upravovat své zahrady. Základní škola Kryry přišla se zajímavým nápadem. Její učitelé vymysleli výukové barevné polepy, které budou umístěny na školním schodišti. Učivo tak budou mít žáci neustále na očích. Ve Vroutku se mohou těšit v blízkosti kostela na nový altán a kostel v Libyni za pomoci spolku Za záchranu kostela sv. Jiljí dostane nové vnitřní omítky. Hodnotící komise vybírala ze 21 přijatých žádostí od místních neziskových organizací. Mezi šest nejlepších společnost rozdělila částku 110 000 korun.

Seznam podpořených projektů najdete zde.