Stipendijní fond Renesance

Stipendijní fond Renesance je určen nadaným mladým lidem s aktivním vztahem k městu Ústí nad Labem a jeho okolí. Byl vytvořen s cílem umožnit vycestovat a nabrat zkušenosti pobytem v zahraničí, získat jazykové vybavení a získat snazší přístup ke vzdělání.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Fond LOGIT dá nově příležitost neformálním iniciativám na Podbořansku

Volnočasové aktivity dětí, obnova místních kulturních tradic či pořádání nekomerčních kulturních akcí anebo péče o drobné kulturní památky - to vše chce v mikroregionu Podbořansko podpořit jeden z největších zaměstnavatelů v regionu společnost LOGIT s.r.o., sídlící v Hlubanech. Podporovány budou ale i projekty, jejichž aktivit se účastní či je využívají zaměstnanci nebo rodinní příslušníci společnosti LOGIT s.r.o.

O finanční prostředky se mohou jako obvykle ucházet neziskové organizace včetně škol a školek, ale nově i neformální iniciativy, které čítají minimálně tři aktivní členy. Žádosti musí být doručeny do sídla nadace nejpozději do úterý 18. dubna 2017. Na výběru nejlepších projektů se budou podílet ve druhém kole i samotní zaměstnanci společnosti LOGIT.

Více informací najdete zde.