Fond Šikmá věž

Zpřístupnit šikmou věž kostela Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem a umožnit tak návštěvu této unikátní stavby není věc nová. Po dlouhá léta se však nedařilo překonat nejrůznější úskalí. Nicméně v roce 2015 se podařilo vytvořit vyvážené partnerství veřejného, neziskového a soukromého sektoru, které dává příslib úspěšnému dokončení celého projektu.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Nadace rozdělí na stipendia 800 000 korun

Až do 20. listopadu 2017 mají zájemci možnost si požádat u naší nadace o stipendium na studia v zahraničí v období 2. pololetí/semestru školního roku 2017/2018 a školním roce 2018/2019. Mezi žadateli mohou být jak současní studenti, tak žadatelé bez statutu studenta ucházející se o studia v zahraničí. Jednou z podmínek pro udělení stipendia je vazba na město Ústí nad Labem a jeho okolí.

”Mám za to, že člověk, který získá světový rozhled, kvalitní jazykové vybavení, vzdělání a vědomí vlastní hodnoty, má po návratu z ciziny zpět domů veškeré předpoklady se úspěšně zapojit do ekonomického, vědeckého, kulturního, společenského či politického života Ústecka a přispět tak k rozvoji své komunity,” vysvětluje zaměření Stipendijního fondu Renesance jeho zakladatel, Martin Hausenblas.

Veškeré další informace jak zažádat o stipendium najdete zde. Případně se můžete nechat inspirovat příběhy studentů, kteří již v zahraničí studovali a zveřejnili je na facebookových stránkách.