Fond Miroslava Dušánka

Rodina Miroslava Dušánka, nevidomého, který i přes svůj handicap dokázal žít plnohodnotným životem, se rozhodla uctít jeho památku založením dobročinného fondu.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Nově vyhlášená výzva: požádejte si o prostředky na váš projekt!

Do úterý 2. října 2017 mohou zájemci z řad neziskových organizací, jako jsou školy, školky, občanská sdružení nebo spolky z okresů Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem žádat až o 50 000 Kč v rámci nově vyhlášeného 30. otevřeného grantového kola. O podporu svých projektů se mohou přihlásit i obce do 2000 obyvatel a neformální občanské iniciativy. Zájemci se mohou ucházet o příspěvek ve třech programových pilířích. První je zaměřen na budování vztahu k místu, druhý na budování lidský vztahů, posilování mravních hodnot a odpovědnosti jednotlivce a třetí cílí na mladou generaci a její zdravý růst a strategické plánování.

Více informací včetně veškerých potřebných formulářů najdete zde.