Fond CENTROPOL - Energie pomáhá

Fond CENTROPOL - Energie pomáhá založila v roce 2011 ústecká společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. První čtyři roky věnoval fond prostředky zejména na budování vztahu k ústeckému regionu. Od roku 2015 fond podporuje projekty se zaměřením na posílení rodinných vazeb a mezigeneračního soužití.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Nově vyhlášená výzva: požádejte si o prostředky na váš projekt!

Do čtvrtka 29. září 2016 mohou zájemci z řad neziskových organizací, jako jsou školy, školky, občanská sdružení nebo spolky z okresů Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem žádat až o 50 000 Kč v rámci nově vyhlášeného 29. otevřeného grantového kola. O podporu svých projektů se mohou přihlásit i obce do 2000 obyvatel a neformální občanské iniciativy. Zájemci se mohou ucházet o příspěvek ve třech tematických oblastech. První je zaměřena na budování vztahu k místu, druhá na budování lidský vztahů, posilování mravních hodnot a odpovědnosti jednotlivce a třetí cílí na mladou generaci a její zdravý růst a strategické plánování.

Více informací včetně veškerých potřebných formulářů najdete zde.