Fond AGC Automotive Czech

Společnost AGC Automotive Czech z Chudeřic u Bíliny se rozhodla podporovat rozvoj technického vzdělávání v Ústeckém regionu. Firma v letošním roce založila vlastní fond, z něhož budou směřovat peníze na podporu a rozvoj technických středních škol a dalších institucí a organizací zaměřených na technické vzdělávání mladých lidí.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Fond ARMEX rozdělil 110 000 Kč znevýhodněným žákům a studentům

Osm mladých lidí, kteří kvůli sociálním nebo zdravotním znevýhodněním mají nedostatek prostředků na studium, si dnes odneslo finanční podporu od Fondu ARMEX. Dárcovský fond společnosti ARMEX ENERGY letos již potřetí rozdělil mezi mladé lidi 110.000 korun. Peníze studenti zejména z Ústí nad Labem použijí na nákup školních pomůcek a na náklady spojené se studiem jako je jízdné, ubytování či pořízení obědů.

Kompletní informace najdete zde.