Fond CENTROPOL - Energie pomáhá

Fond CENTROPOL - Energie pomáhá založila v roce 2011 ústecká společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. První čtyři roky věnoval fond prostředky zejména na budování vztahu k ústeckému regionu. Od roku 2015 fond podporuje projekty se zaměřením na posílení rodinných vazeb a mezigeneračního soužití.

Komunitní nadace Euroregionu Labe je první českou komunitní nadací, jejíž kořeny sahají do roku 1993 a druhou nejstarší nadací tohoto typu ve střední východní Evropě.

Ústecký maraton s Ústeckou komunitní nadací

Ústecká komunitní nadace byla pro letošní rok jedním ze tří oficiálních dobročinných partnerů PIM (Prague International Marathon) pro Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. V minulém roce dle statistik PIM běželo v Ústí nad Labem pouze 16 běžců pro dobrou věc. S tímto počtem dobroběžců se ústecký půlmaraton ze všech běhů umístil na posledních pozicích. Naší snahou bylo počet dobroběžců navýšit... a to se nám podařilo!!!

V našem týmu běželo 55 běžců!!! A co je ještě krásnější, díky jejich nadšení a podpoře se nám podařilo získat 84 900 Kč, které použijeme na dobročinné projekty.

Více informací najdete zde nebo na facebooku nadace.