Fond KS Kolbenschmidt CZ

Se společností KS Kolbenschmidt Czech Republic, a.s. spolupracujeme již od roku 1994. Není tedy s podivem, že to byla právě tato firma, která si u nás v roce 2003 jako vůbec první založila svůj dobročinný fond.

Každoročně pořádaná benefiční večeře se zajímavými hosty.

Dobročinné golfové turnaje

Naše nadace je v regionu známá zejména pořádáním tzv. benefičních večeří.

Nicméně, jak jsme zjistili ze zpětné vazby od našich dárců, ne všem vyhovuje předepsaný dress code a přesné dodržování pravidel etikety. Proto jsme se rozhodli vyvážit „vážnost“ atmosféry benefiční večeře, odlehčeným a sportovními výkony opentleným dobročinným golfovým turnajem, který ač v jiné formě, podporuje nadále myšlenku individuálního dárcovství a rozvoje dobročinnosti.

Dobročinný golfový turnaj 2017

VI. dobročinný golfový turnaj, který se konal v neděli 28. května 2017 v areálu Golf resort Ústí nad Labem na komfortním 18 jamkové hřišti hostil jednoho z nejlepších českých golfových hráčů. Pozvání na letošní turnaj přijal Marek Nový. V rámci krásného slunného odpoledne byla i dražena poukázka na čtyři tréninkové hodiny s Markem a jeho golfová hůl s podpisem. Výtěžek z akce tak dosáhl nádherných 135 500 Kč. Absolutním vítězem turnaje se stal Michal Zábrodský. Ještě jednou gratulujeme a za rok na viděnou!

Výtěžek turnaje bude použit na činnost nadace a podporu projektů místních neziskových organizací, které se snaží přispět k posilování sounáležitosti a vztahu k místu, kde žijeme, k jeho oživení aktivním zapojením místních lidí a k zvýšení jejich zájmu o veřejný prostor a spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných. Přehled podpořených projektů v minulém roce najdete zde.

Výtěžek z turnaje: 135 500 Kč

Generální partner: MIBCON a.s.

Partneři: CDL SYSTEM a.s. a Surgipa Medical, spol. s r.o.

Foto: Tomáš Lumpe

Dobročinný golfový turnaj 2016

V. dobročinný golfový turnaj, který se konal v neděli 22. května 2016, se vydařil, ačkoliv oproti minulým rokům nezůstal kámen na kameni. Po čtyřech letech jsme opustili hřiště Golf Janov, České Švýcarsko a přemístili turnaj do areálu Golf resort Ústí nad Labem na komfortní 18 jamkové hřiště. Další změnou byl termín konání, kdy z odpoledních hodin všedního dne, jsme turnaj přesunuli na poklidný víkendový den. A i ceny pro hráče se dočkaly nového designu. Nicméně hlavní putovní cena zůstala. Letos si ji odnesl pan Pavel Jonáš jako absolutní vítěz turnaje.

Výtěžek turnaje bude použit na podporu projektů místních neziskových organizací, které se snaží přispět k posilování sounáležitosti a vztahu k místu, kde žijeme, k jeho oživení aktivním zapojením místních lidí a k zvýšení jejich zájmu o veřejný prostor a spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných. Přehled podpořených projektů v minulém roce najdete zde.

Výtěžek z turnaje: 179 500 Kč

Generální partner: MIBCON a.s.

Partneři: CDL SYSTEM a.s., NYYLO a.s. a Surgipa Medical, spol. s r.o.

Foto: Tomáš Lumpe

Dobročinný golfový turnaj 2015

Téměř tři desítky hostů přijalo pozvání na IV. dobročinný golfový turnaj, který se konal 27. května 2015 již tradičně na hřišti Golf Janov, České Švýcarsko. Ačkoliv se před začátkem turnaje objevila zpráva, že hlavní putovní trofej byla prodána do zastavárny za 450 Kč, ukázalo se záhy, že šlo pouze o žert. Hlavní cenu si tak mohl převzít z rukou manažerky pro vztah s dárci pan Jan Sláma jako absolutní vítěz tohoto turnaje.

Výtěžek turnaje ve výši 80 500 Kč bude použit stejně jako minulý rok na podporu projektů místních neziskových organizací, které se snaží přispět k posilování sounáležitosti a vztahu k místu, kde žijeme, k jeho oživení aktivním zapojením místních lidí a k zvýšení jejich zájmu o veřejný prostor a spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných. Přehled podpořených projektů v minulém roce najdete zde.

Výtěžek z turnaje: 80 500 Kč

Foto: Daniela Šrámková

Dobročinný golfový turnaj 2014

Letních 28 stupňů a sluníčko. Takové počasí panovalo ve středu 21. května 2014 na hřišti Golf Janov, České Švýcarsko. Obhajovat vítězství z minulého roku přijel Petr Janouch, známý komentátor NBA, pozvání přijali i zástupci Americké ambasády či profesionální hráč čecho-kanaďan John Horsky. Absolutním vítězem III. dobročinného golfového turnaje se stal pan Jiří Renner.

Výtěžek turnaje výši 84 700 Kč byl použit na podporu projektů místních neziskových organizací, které se snaží přispět k posilování sounáležitosti a vztahu k místu, kde žijeme, k jeho oživení aktivním zapojením místních lidí a k zvýšení jejich zájmu o veřejný prostor a spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných. Přehled podpořených projektů najdete zde.

Výtěžek z turnaje: 84 700 Kč

Partneři turnaje: CDL SYSTEM a.s., MIBCON a.s. a NYYLO a.s.

Dobročinný golfový turnaj 2013

Déšť, studený vítr a teplota nepřekračující 13 °C. Takové počasí panovalo ve středu 22. května 2013 na hřišti Golf Janov, České Švýcarsko. Však ani to neodradilo tři desítky hostů II. dobročinného golfového turnaje, aby nevyrazili na golfový trávník a nepodpořili tak dobrou věc. Mezi nimi byli například již podruhé zástupci Americké ambasády či Petr Janouch, známý komentátor NBA. Ten se stal i absolutním vítězem golfového turnaje a na rok mu byla propůjčena unikátní skleněná trofej z dílny Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Kamenický Šenov, jejíž autorkou je absolventka školy Lenka Němcová.

Výtěžek turnaje překonal očekávání a dosáhl výše 80 000 Kč. Prostředky nadace použila na podporu projektů místních neziskových organizací, které se snaží přispět k posilování sounáležitosti a vztahu k místu, kde žijeme, k jeho oživení aktivním zapojením místních lidí a k zvýšení jejich zájmu o veřejný prostor a spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných. Přehled podpořených projektů najdete zde.

Výtěžek z turnaje: 80 000 Kč

Dobročinný golfový turnaj 2012

První dobročinný golfový turnaj se uskutečnil ve středu 16. května 2012 na golfovém hřišti umístěném v malebném prostředí Českého Švýcarska v areálu nesoucím název Golf Janov, České Švýcarsko. Ačkoliv počasí z počátku ukazovalo spíše svou zamračenou tvář, akci přijeli podpořit tři desítky hostů. Mezi nimi i zástupce amerického velvyslance v Praze, pan Joseph Pennington.

V rámci turnaje byly předány ceny v hlavní soutěži HCP 0 - 28 a HCP 28.1 – 54 a vložených soutěžích Nearest to Pin (společná) a Longest Drive (zvlášť muži a ženy).

Ceny o váze bezmála 2 kg a výšce přes 30 cm pocházely z dílny Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Kamenický Šenov, která byla založena roku 1856 a je tak nejstarší sklářskou školou v Evropě. Autorkou hlavní putovní ceny turnaje je absolventka školy Lenka Němcová.

Výtěžek z turnaje: 71 500 Kč

Partner turnaje: společnost CENTROPOL ENERGY, a.s.