Fond Pomník Julia Payera

Julius Johannes Ludovicus von Payer byl teplický rodák, významný horolezec, polárník, objevitel, kartograf a malíř, který se narodil 2. září 1841 v Šanově, součást dnešních Teplic. Na jeho památku byl založen v roce 2016 Spolkem přátel Volby PRO! Teplice fond, jehož cílem je zejména vznik pomníku Julia Payera v Teplicích.

Zaměstnanci nadace.

Poslání Ústecké komunitní nadace

Ústecká komunitní nadace je nevládní nezisková organizace, která usiluje o otevřené lidské společenství a zlepšování podmínek života v okresech Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem.

Komunitní nadace dosahuje svého poslání podporováním různorodých společenství propojováním veřejného a soukromého sektoru a zjišťováním potřeb a problémů komunity; spoluvytvářením prostoru, ve kterém se mohou při hledání a iniciování společných vizí a řešení problémů sejít občané, podnikatelé, zástupci neziskových organizací spolu s představiteli místní a státní samosprávy; přispíváním k řešení dnešních i budoucích problémů získáváním a prostřednictvím grantů rozdělováním finančních prostředků do oblasti sociálních služeb, životního prostředí,kultury a umění, vzdělávání a lidských zdrojů a všestranného místního rozvoje.