Fond HENNLICH

V roce 2005 založila firma Hennlich Industrietechnik, spol. s r.o. dobročinný Fond Hennlich, jehož základní program nese název "Litoměřice - live city jsi ty".

Zaměstnanci nadace.

Poslání Ústecké komunitní nadace

Ústecká komunitní nadace je nevládní nezisková organizace, která usiluje o otevřené lidské společenství a zlepšování podmínek života v okresech Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem.

Komunitní nadace dosahuje svého poslání podporováním různorodých společenství propojováním veřejného a soukromého sektoru a zjišťováním potřeb a problémů komunity; spoluvytvářením prostoru, ve kterém se mohou při hledání a iniciování společných vizí a řešení problémů sejít občané, podnikatelé, zástupci neziskových organizací spolu s představiteli místní a státní samosprávy; přispíváním k řešení dnešních i budoucích problémů získáváním a prostřednictvím grantů rozdělováním finančních prostředků do oblasti sociálních služeb, životního prostředí,kultury a umění, vzdělávání a lidských zdrojů a všestranného místního rozvoje.