Fond RYKO

V roce 2016 se děčínská společnost RYKO a.s. rozhodla založit svůj dobročinný fond, jehož posláním je trvale podporovat nejrůznější veřejně prospěšné aktivity na Ústecku, které jsou v souladu s dárcovskou strategií firmy RYKO a.s.

Zaměstnanci nadace.

Zaměstnanci

Ředitel nadace

Tomáš Krejčí
E-mail: tomas(a)komunitninadace.cz

Svou profesní dráhu v neziskovém sektoru zahájil v roce 1991 ve sdružení pro péči o duševně nemocné FOKUS, kde pracoval do roku 1996, nejdříve jako pracovní terapeut a následně jako manažer sdružení. V roce 1993 se stal externím spolupracovníkem, a od roku 1996 stálým pracovníkem, Ústecké komunitní nadace, ve které od roku 1999 zastává funkci ředitele. Od roku 2000 je členem mezinárodního projektu Transatlantic Community Foundations Network. V roce 2006 byl zvolen předsedou asociace českých komunitních nadací (A. K. N. – občanské sdružení).

Manažerka pro vztah s dárci

Kateřina Valešová
Email: katka(a)komunitninadace.cz

Katka nastoupila do nadace po ukončení studia na Masarykově univerzitě v Brně, v září roku 2003. Od té doby se věnuje našim dárcům a dbá na vytváření dobrého jména nadace. A co ji na práci v nadací baví... "Studovala jsem sociální práci, ekonomii, sociální politiku a nedokázala jsem si představit zaměstnání, které by dokázalo toto vše ideálně skloubit, do té doby než jsem nastoupila na pozici manažerky pro vztah s dárci. Je to úžasné dobrodružství, které sdílím se skvělými lidmi okolo sebe, ať už z řad kolegů nebo dárců. :o)"

Programový manažer

Petr Veselý
Email: petr(a)komunitninadace.cz

Petr doplnil tým nadace na začátku roku 2004, a to již vybaven zkušenostmi z neziskového sektoru získanými v Čechách i zahraničí. Na svém postu zodpovídá především za grantové programy nadace a program podpory neziskového sektoru. O sobě tvrdí, že se zástupci neziskovek spolupracuje rád, jen na ně vzhledem k počtu ročně podpořených projektů bohužel nemá tolik času, kolik by si přál. Tolik nepopulární administrativu spojenou s realizací a vyúčtováním podpořených projektů Vám sice neodpustí, ale bude se snažit vzít si z úřednického řemesla jen to pozitivní a zachovat si soudnost, smysl pro realitu a lidský přístup.

Programová asistentka

Michaela Hofmanová
Email: michaela(a)komunitninadace.cz

Míša nastoupila do nadace při studiu oboru Sociální práce na Univerzitě J. E. Purkyně na jaře roku 2013 jako asistentka fundraisingu. Jejím úkolem bylo spolupracovat na přípravě slavnostních akcí a dále v nadaci vypomáhat. Na podzim roku 2013 pak přešla na pozici programové asistentky a zodpovídá tak především za organizační a administrativní zajištění chodu nadace. Práci v nadaci sama chápe jako příležitost pracovat v oblasti, která propojuje komerční a neziskový sektor a jako šanci načerpat nové profesní a životní zkušenosti.