Fond CENTROPOL - Energie pomáhá

Fond CENTROPOL - Energie pomáhá založila v roce 2011 ústecká společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. První čtyři roky věnoval fond prostředky zejména na budování vztahu k ústeckému regionu. Od roku 2015 fond podporuje projekty se zaměřením na posílení rodinných vazeb a mezigeneračního soužití.

Do projektu s názvem Malujeme na zeď bylo zapojeno více než 80 dětí z 11 ústeckých škol.

Programy a projekty Ústecké komunitní nadace

"Aby nadace mohla plnit svou základní funkci, což je udělování nadačních příspěvků neziskovým organizacím, je třeba, aby měla stabilně vybudované dva základní programy a to program dárcovský a grantový, tzn. aby byla schopná na jedné straně finanční prostředky získávat a na straně druhé rozdělovat.
Avšak k tomuto základu se postupně přidávají i další aktivity zaměřené například na komunikaci s partnery na místní úrovni či v zahraničí v rámci programu Dialog, na podporu místních neziskových organizací nebo na spolupráci s těmi, kteří se chtějí aktivně zapojovat do dění v místní komunitě skrze program zapojování veřejnosti.
I přes pestrost jednotlivých programů naší nadace je třeba pružně reagovat na aktuální potřeby místní komunity a vytvářet i krátkodobé projekty, které umožní zjištěné potřeby uspokojovat. I to je neodmysletelná role každé komunitní nadace."

Informace o programech a projektech Vám rád poskytne

ředitel nadace
Tomáš Krejčí